Project Ecosan Benin

Het Project Ecosan Benin dat van 2015 tot 2018 is uitgevoerd op 2 scholen en een markt in de plaats Dangbo heeft ondanks alle goede bedoelingen geen blijvend resultaat opgeleverd. De toiletten werden niet onderhouden en leverde dus ook geen meststof op voor de landbouw, helaas. In 2020 heeft de Stichting haar banden met PlanFutur verbroken.

Project My Book Buddy

In Parakou hebben we met leden van Soroptimistclub Grande Royale gesproken over het opstarten van het bibliotheek project My Book Buddy.  Als het ons lukt voldoende financiering rond te krijgen kunnen we begin 2023 van start gaan. Een volgende stap in de reeks My Book Buddy zal gezet worden met Soroptimistclub Cotonou Gazelle.

Project water en sanitatie

Op de school in Cotonou waar My Book Buddy staat gepland, is ook behoefte aan toiletten en opvang van water.  Hier willen we het geld van Wandelen voor Water voor inzetten.

Project HR TED en MM Lekker

De ondersteuning van het bedrijf HR TED van Armel Ahimakin heeft tot een stabiele onderneming geleid. Van de kokosnoot wordt inmiddels èn kokosolie gemaakt èn houtskool. Om meer mensen aan werk te helpen heeft Armel inmiddels een 2e bedrijf opgericht: MM Lekker waarmee hij cashewnoten, sheabutter, pinda’s en sojabonen opkoopt, verwerkt en weer verkoopt. Dit zijn activiteiten die investeringen nodig hebben en daar doen wij volop aan mee. De investeerdersgroep breidt zich nog steeds uit.

Project ondersteuning

leerlingen landbouwpraktijkschool SAIN Beide oud-leerlingen Jean Baptiste Adimiton en Casimir blijven we volgen en ondersteunen.