benin flagBenin is een land in West Afrika, ten westen van Nigeria aan de Atlantische Oceaan in de oksel van Afrika. Het is 3 keer zo groot als Nederland en heeft ruim 10 miljoen inwoners, waarvan meer dan de helft onder de 30 jaar. Het land draagt de sporen van Frans kolonialisme, is in 1960 zelfstandig geworden en werd van 1975 tot 1990 geleid door een communistisch regime.

werken op het landBenin is politiek stabiel en heeft in 2015 afstand genomen van de regering die al 10 jaar de macht had en dit jaar in april 2016 is die macht vreedzaam overgedragen aan een nieuwe democratisch verkozen president. Benin is de bakermat van de voodoo, maar haar inwoners leven vreedzaam met elkaar, protestant christelijk, rooms katholiek en islamitisch maar vooral animistisch. Benin kent 2 tropische klimaatzones: het drogere noorden met een nat en een droog seizoen en het nattere zuiden met 2 natte en 2 droge seizoenen van elk ongeveer 3 maanden. De hevige regenval veroorzaakt ook overstromingen vooral langs de 3 grote riviren, de Ouème, de Mono en de Couffo. Benin is een van de armste landen van de wereld met nauwelijks bodemschatten.

De inwoners leven van de landbouw, waarvan katoen het meeste geld oplevert, maar er worden ook mais, rijst, palmolie en diverse groenten en fruit gekweekt. Het is een handelsvolkje, iedereen verkoopt aan iedereen en ook de grote havenstad Cotonou is een belangrijke economische motor.